FELHÍVÁS

Magyar Kommunikációtudományi Társaság
MKTT KONFERENCIA 2014: KOMMUNIKÁCIÓ, KREATIVITÁS, KULTÚRA

Korunk társadalmi és egyéni szintű létformáinak három meghatározó és átható fogalma jelöli ki a Magyar Kommunikációtudományi Társaság idei konferenciájának témáját. Mindhárom több tudományágban foglalkoztatja a kutatókat és szakembereket, az elméletalkotókat és a gyakorlati alkalmazókat egyaránt. A kreatív kommunikáció a marketing területén az elmúlt évtizedekben önálló ismeretkörré formálódott, csakúgy, ahogy a szervezeti kultúra vizsgálatában, a médiatervezésben vagy az oktatás fejlesztésében; a kommunikáció vizsgálata pedig régóta játszik kulcsszerepet a kultúra kutatásában.

A nemzetközi tudományos érdeklődéssel összhangban az MKTT azzal a céllal rendezi meg tudományos konferenciáját, hogy a kommunikáció, kreativitás és kultúra folyamataihoz, színtereihez és résztvevőihez új nézőpontokat, új elméleti és gyakorlati megközelítéseket ajánljon.

A konferencia témakörei:

  1. Társadalmi konfliktusok és kreatív megoldások
  2. Globalitás, glokalitás és kreativitás
  3. Krízis és kreativitás az intézményi kultúrában-kommunikációban
  4. Kreatív közigazgatás (kommunikációs aspektusok)
  5. Kommunikáció és kreatív iparágak
  6. Kreativitás a médiakommunikációban (ó- és újmédia)
  7. Médiatudatosság és kreatív készségek
  8. Művészet és kommunikáció
  9. Tér és tárgy kommunikációja
  10. A kommunikációoktatás, a kommunikációs képzések kreatív potenciálja

Jelentkezés a konferenciára:

A konferenciára a kijelölt témakörökben elméleti megközelítést, kutatást, elemzést, illetve jó gyakorlatot bemutató tudományos előadás absztraktjával lehet jelentkezni. Az absztraktnak tartalmaznia kell:

Az absztraktot a deli.eszter@communicatio.hu elektronikus címre, a konferencia titkárának, Deli Eszternek kell elküldeni. Az absztraktok elküldésének határideje: 2014. október 15., éjfél. Az absztraktok elfogadásáról a konferencia tudományos bizottságának döntése nyomán 2014. október 30-ig értesítjük a jelentkezőket. A jelentkezők számától függően poszterelőadások megtartására is lesz lehetőség.

A konferencia közlésre kiválasztott előadásai várhatóan a Jel-Kép, illetve a Médiakutató című folyóiratok különszámában jelennek meg.

A konferencia ideje és helye:
Ideje: 2014. november 28.
Helye: Budapesti Corvinus Egyetem, Közraktár utca 4-6.

A részvétel regisztrációhoz kötött.

A regisztrációs díjakról, illetve a konferencia részletes programjáról az MKTT honlapján tájékozódhat.

Médiakutató podcast
Támogass adód 1%-ával

A Médiakutató Alapítvány fő tevékenységeként immár 24. éve adja ki a Médiakutató folyóiratot. A lap rendszeresen közöl szaktanulmányokat a médiajog, a médiapolitika, a médiaszociológia és a médiatörténet területéről, számos tanulmánya tananyaggá vált a felsőfokú kommunikáció- és médiaképzésben. Minden nyomtatásban megjelent tanulmány elérhető honlapunkon (www.mediakutato.hu) is. A szerkesztőség díjazás nélkül, társadalmi munkában dolgozik. Amennyiben fontosnak tartod a Médiakutató fennmaradását, kérjük, támogasd munkánkat! A szerkesztőség

Adószámunk: 18687941-2-43

Legolvasottabb
Támogass minket
A Médiakutatót önkéntes kutatók és szerkesztők készítik. Ha hasznosnak találod a működésünket, kérlek, támogasd a lap elkészítését!
Pódiumbeszélgetések

„Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

> korábbi pódiumbeszélgetések

Partnereink
Facebook