Médiakutató

Lábjegyzetek

Kupi Dániel: A magyarországi számítógépes játékokkal foglalkozó magazinok, 1987–2009

1 Természetesen léteznek hirdetéseket nem tartalmazó lapok is, ezek általában a magas fogyasztói árból, illetve támogatók pénzéből tartják el magukat.
2 A Commodore Világ Computer Világgá válása után a Commodore számítógépeivel kapcsolatos tartalmakat egy külön kiadványban, a Commodore Világ Füzetekben jelentették meg. Itt már nem a profitszerzés volt a cél, kevés példányszámmal (körülbelül 2000 darab) jelentek meg, aztán ezek is megszűntek.
3 A PC Ultrához megjelent három CD Ultra nevű kiadvány is. Ezeken megtalálható volt a Commodore Világ, a Computer Világ, az Évkönyvek és a különszámok összes szöveges anyaga. Ezen kívül játékdemókat (kipróbálható verziók), segédprogramokat, 10 órás internetes kupont, próbaidős programokat, programozási leírásokat tartalmaztak.
4 A műsor első része online megtekinthető: http://www.youtube.com/watch
?v=KK0dFj2gyJY&feature=PlayList&
p=CFC61391DA488C14&index=0&playnext=1
5 Berényi Zoltán, a PC Gurutól való távozása után új céget (GAME MEDIA Lapkiadó Kft.) és új lapot (PC.Games) alapított. A PC.Games a PC Guruhoz hasonló arculatú, de más célcsoportnak szóló magazin volt (Karsai, 2002).
6 A PC Zed magazin 1998 januárjában indult, összesen két évfolyamot élt meg; az első főszerkesztője Lám Gábor (Del), a másodiké pedig Hanula Zsolt (Hancu) volt.